Gazi Husrev-begova džamija dobila priznanje globalnog karaktera

Gazi Husrev-begova džamija dobila priznanje globalnog karaktera

TripAdvisor Certificate of Excellence2014

certifikat

Ovih dana je na adresu Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu stiglo priznanje kojim se odlikuje Gazi Husrev-begova džamija i njeno osoblje za izvanrednu organizaciju turističkih posjeta Begovoj džamiji kao simbolu Sarajeva, kao i korektan i prijatan odnos prema posjetiocima. Naime, radi se o certifikatu (Certificate of Excellence) koji dodjeljuje TripAdvisor najveća internet-platforma u oblasti turizma, koja broji više od 32 miliona korisnika.

Ova stranica nudi informacije o turističkim destinacijama diljem svijeta pritom ne izostavljajući ni kritike svojih urednika. Kritike i priznanja date od strane ovog planetarno popularnog turističkog medija, koji igra posredničku ulogu između destinacija i njihovih budućih posjetilaca, su uveliko bazirane na ocjeni onih koji su već bili na licu mjesta. To je omogućeno putem interaktivnih foruma koji su vrlo posjećeni na ovoj web-stranici. Tako je Begova džamija dobila izvanredne kritike, što ju je kandidiralo za spomenuto priznanje. Dakle, ono što zaista imponuje svima onima koji dobiju ovakvu vrstu priznanja, jeste upravo činjenica što je ono nagrada od onog krajnjeg primaoca usluge, što će reći da je on zadovoljan prijemom na koji je naišao, kao i uslugom koja mu je pružena.

Gazi Husrev-begov vakuf u Sarajevu je pružio mogućnost svima onima koji su zainteresirani za posjetu Begove džamije, nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine, i sigurne jednog od najznačajnijih primjera osmansko-islamske arhitekture na Balkanu, da to i učine svakim danom tokom čitave godine, izuzev blagdana i tokom mjeseca ramazana.

Sve informacije o vremenima i načinu posjete su zainteresiranim posjetiocima dostupne na zvaničnoj web-stranici vakufa: vakuf-gazi.ba

Comments are closed.